Založ si blog

Tankodrom Martin

Video z Tankodromu  nájdete na konci článku a fotky na tomto linku :

 

https://www.facebook.com/pg/Exploring-Wolf-1905251876399390/photos/?tab=album&album_id=1905928122998432

 

Tankodrom Martin

 

Jedno krásne poobedie sme sa rozhodli pre Urbex v meste Martin a konkrétne náš cieľ bol bývalý Tankodrom

využívaný kedysi vojskom.

Celkový areál spolu s pozemkami je o výmere 494 074 m2 a nájde sa tu aj pár budov, ktoré sa dajú pozrieť.


Pôvodná tanková cesta spája viacero obcí napríklad Martin – Bystričku- Trebostovo – Valču. Preto sa ku objektu dá dostať v podstate ľahko stačí ísť po ceste, samozrejme správnym smerom, keďže tankodrom má tých ciest viac.

Táto cesta dnes slúži hlavne ako cyklotrasa s veľkosťou okolo 11km. Pre lepšiu atmosféru z urbexu  odporúčam ísť pozrieť v nedeľu, kedy je počuť streľbu a výbuchy z neďalekej strelnice. Dodá to správnu vojenskú atmosféru.

v

Objekty, ktoré sme preskúmali sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti obce Bystrička.

Mesto Martin tento bývalý vojenský areál získalo od Ministerstva obrany SR do svojho vlastníctva. Tento areál je roky nevyužívaný vojskom aj mestom (s výnimkou cyklotrás ). Aj keď mesto či vojsko sa objekt snaží aj po rokoch mierne zabezpečiť ( privarené mreže, pletivo ) to však neodradí miestnych vandalov v ničení cudzieho majetku. V porovnaní so zahraničím je to veľká škoda, že nezostávajú takéto objekty zachovalé a neponičené alebo využité ako atrakcia či múzeum.  Tankodrom je z časti zarastený, pohltený prírodou a budovy chátrajú.

Nachádza sa tu napríklad pozorovacia veža, pod ktorou sa nachádzal príručný sklad a trenažér, o pár desiatok metrov sa nachádza pumpa pre tanky a vedľa nej stojaca budova, ktorá slúžila ako sklad a priestor pre obsluhu pumpy.

Dnes je aj na oko vidno, že táto pozorovacia veža už chvíle svojej najväčšej „slávy“ má za sebou. Vo vnútri stavby opadáva omietka, nábytok je buď zdevastovaný alebo sa tam už nenachádza. Na najvrchnejšom poschodí veže sú bezpečnostné dvere, ktoré boli ešte pred rokom zatvorené, no niektorých ľudí to neodradilo a podarilo sa im ich vypáčiť. Asi čakali, že tam nájdu poklad.


Chýba tu aj rebrík, ktorý viedol na strechu. Každopádne s najvyššieho poschodia veže, ktoré slúžilo ako riadiace stredisko počas funkčnosti tankodromu, je krásny výhľad na okolité hory a mesto. Pred pozorovacou vežou stáli parkovacie hangári, kde vojaci parkovali svoje tanky. Dnes sa tieto hangári už nezachovali. Na boku veže sa nachádza východzia čiara pre štart tankov.

Ak Vás tankodrom zaujal kliknite na link, kde je video z prieskumu objektov a odkazy na viac fotiek.


Video Tankodrom Martin

Fotky Takodrom Martin

https://www.facebook.com/pg/Exploring-Wolf-1905251876399390/photos/?tab=album&album_id=1905928122998432

CO Kryt 4 nemocnica – toto musíte vidieť

06.06.2017

Tento krát som sa vybral do CO krytu, ktorý má slúžiť pre pacientov v nemocnici v prípade ohrozenia našej krajiny. Článok pokračuje pod videom 23:00 hodín večer a ja som sa vybral navštíviť ďalší CO kryt. Musel som ísť až neskoro v noci, keď sa tu nepohybujú ľudia. Otváram dvere do CO krytu a hneď na začiatku vidím, že vchádzam po schodoch zrekonštruovaného [...]

CO Kryt 3 – Koľko ich je ešte funkčných ? – Hororový námet

02.06.2017

Tento krát som sa vybral prezrieť jeden objekt a po ceste som natrafil na CO Kryt pri rómskej osade. Po predieraní sa trávou som sa dostal ku vchodu a hneď ma zaujala dlhá chodba na začiatku. Video som Vám spracoval, ale tento krát nebolo čo ukázať, lebo naši spoluobčania vzali všetko. Veľmi som sa čudoval. Vzali dokonca ťažké železné dvere aj zárubne, Vybavenie aké [...]

Keď umyť tak poriadne

01.06.2017

Keď umyť tak poriadne asi si povedala aj pani na Videu keď umývala svoje auto 😀 Čoskoro Vám prinesiem článok v pokračovaní CO krytov na Slovensku a tento krát som sa vybral do CO krytu k rómskej osade. Ako to tam vypadalo sa dozviete onedlho v článku, ktorý pre Vás píšem a k tomu budete mať ako vždy aj video.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

exploringwolf

Keď niečo chceš tak to aj dosiahneš !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 53233x
Priemerná čítanosť článkov: 4436x

Autor blogu